Pieczeń wołowa duszona w czerwonym winie zajmuje około 3 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 720 kalorii, 56g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na $5.55 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 662 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pomidory w puszkach, przez prasę czosnkową, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Czerwone wino-duszona pieczeń, Wołowina duszona w czerwonym winie, oraz Wołowina Duszona W Czerwonym Winie.
Instrukcje
1
Posolić pieczeń i odstawić do temperatury pokojowej podczas przygotowywania warzyw: jeśli pieczeń jest bardzo tłusta, przyciąć część tłuszczu. Ale ważne jest, aby zachować trochę tłuszczu, ponieważ dzięki temu pieczeń będzie wilgotna podczas duszenia. W wielu supermarketach pieczenie chuck będzie już odpowiednio przycięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
(duża Tuba)
2
Dobrze posolić pieczeń i odstawić do temperatury pokojowej podczas przygotowywania wszystkich innych warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
(duża Tuba)
1
Wlać trochę wody do holenderskiego piekarnika lub innego ciężkiego, pokrywanego garnka. Ustaw garnek na średnim ogniu i dodaj pokrojoną w kostkę pancettę. Jak tylko woda zaczyna się gotować, obniżyć ciepło do średnio-niskiej i powoli chrupiące się pancetta; woda pozwala niektóre tłuszczu w wieprzowinie renderować bez zwęglania pancetta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Gdy pancetta będzie chrupiąca i brązowa, wyjmij ją łyżką szczelinową i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Brązowy pieczeń ze wszystkich stron: Rozgrzej piekarnik do 149°. Pat pieczeń wołowa suche ręcznikiem papierowym, zwiększyć ogień do średniej i brązowy wszystkie strony w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Wołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Podsmaż posiekane warzywa: gdy mięso rumiane wyjąć do miski i dodać cebulę, marchew i seler.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Posypać solą warzywa podczas gotowania. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiego i smażyć przez 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
(duża Tuba)
6
Dodać koncentrat pomidorowy i dobrze wymieszać, smażyć przez kolejne 1-2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
7
Dodać czosnek i gotować minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
8
Dodaj pomidory, pancetta, zioła, Wino i pieczeń. Przykryć i gotować: zwiększyć ogień do wysokiej i dodać pomidory, pancetta, zioła i czerwone wino. Pieczeń wołową Nestle do garnka, przykryć, umieścić w piekarniku 149° i gotować przez 3 godziny. Na półmetku użyj szczypiec, aby obrócić pieczeń wołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Wołowa
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Odcedzić i zmniejszyć SOS:
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Wyjąć garnek z piekarnika i przenieść wołowinę do dużej miski; namiot z folią, aby ogrzać. Pozostawić płyn do osadzenia się w garnku na kilka minut, jeśli chcesz, odtłuścić część tłuszczu szeroką płytką łyżką. Jeśli masz blender zanurzeniowy, użyj go do wymieszania zawartości garnka. Jeśli nie, użyj trzepaczki, aby pomóc rozbić warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Gotować sos, aż zmniejszy się do około 3 1/2 szklanki. Odcedzić ciecz przez duże sitko o drobnych oczkach, naciskając na ciała stałe za pomocą szpatułki, aby wydobyć jak najwięcej płynu; powinieneś mieć kilka filiżanek napiętego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
12
Dodaj zgromadzone soki z miski, w której masz wołowinę. Gotować sos ponownie, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Mięso pokroić w plasterki i podawać z sosem:
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
14
Mięso pokroić w plastry o grubości około 1/2 cala i polać je sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
15
Podawać z odważnym czerwonym winem i chrupiącym chlebem lub puree ziemniaczanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący Chleb
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków