Pieczeń Wieprzowa Z Kapustą
Pieczeń wieprzowa z kapustą to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 35g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz liście laurowe, oliwę z oliwek, melasę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kapustę, można śledzić to danie główne z Kapusta, Która Smakuje Jak Deser! jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 97%. Spróbuj Duszona pieczeń wieprzowa i czerwona kapusta, Pieczona wieprzowina z jabłkami, kapustą i Rzep, oraz Pieczeń wieprzowa solona z kasztanem i czerwoną kapustą Sauté dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć 2 łyżeczki rozdrobnionych nasion kminku, czosnek, sól i zmielony czarny pieprz. Pocierać wieprzowinę suchą mieszanką rub, przykryć i przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, marchew, liście laurowe, 1 łyżeczkę pokruszonego kminku oraz sól i pieprz do smaku.
Saute przez 8 minut, lub aż warzywa będą miękkie.
Przenieś to na patelnię o wymiarach 10x15 cali.
W tej samej patelni na dużym ogniu, połączyć 1/2 łyżka oliwy z oliwek, pół (1 1/4 funtów) kapusty, i 1/2 łyżeczka rozdrobnionych nasion kminku.
Saute, mieszając często, aż to gotuje w dół, o 5 do 10 minut.
Przenieś to na patelnię i powtórz z kolejną 1/2 łyżką oleju, pozostałą połową (1 1/4 funta) kapusty i pozostałymi pokruszonymi nasionami kminku. Po ugotowaniu przełożyć na patelnię.
Podgrzać pozostałą oliwę z oliwek w tej samej patelni na średnim ogniu.
Schab umieścić w rozgrzanym oleju i dobrze brązowy ze wszystkich stron. Ułożyć pieczeń na patelni z warzywami.
Dodaj piwo i melasę na patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszystkie rumiane kawałki na dnie patelni.
Wlać to i bulion na pieczeń wieprzową i warzywa. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 minut. Obrócić wieprzowinę i piec, aż wewnętrzna temperatura wieprzowiny osiągnie 145 Stopni F (63 Stopni C). W tym momencie wyjmij patelnię z piekarnika i pozostaw wieprzowinę na desce do krojenia przez 5 minut. Następnie pokroić wieprzowinę na kawałki wielkości porcji. Odrzuć liście laurowe. Odstawić pokrojoną wieprzowinę na patelnię spoczywającą nad warzywami. Top off z puree ziemniaczanym.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 10 do 15 minut, lub aż ziemniaki są lekko rumiane.