Pieczeń wieprzowa faszerowana szynką i serem
Pieczeń wieprzowa nadziewana szynką i serem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 697 kalorii, 68g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 5,16 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 49 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ser gruyere, cebulę, sól koszerną i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczeń Wieprzowa Faszerowana Serem, Pieczeń Wieprzowa Faszerowana Szpinakiem, oraz Pieczeń Wieprzowa Nadziewana Jabłkiem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Polędwiczki wieprzowe obficie solą i pieprzem ze wszystkich stron. Na solidnej powierzchni roboczej, pokroić pieczeń wieprzową 4 razy równomiernie, około 3/4 drogi w dół pieczeń. Owinąć każdy plasterek szynki wokół każdego plasterka sera i umieścić 1 w każdym z 4 kawałków. Zawiąż pieczeń sznurkiem kuchennym lub zabezpiecz pieczeń zamkniętą wykałaczkami. W holenderskim piekarniku podgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu. Schab szybko podsmażamy, aby pieczeń nabrała koloru, ale ser się nie topi.
Wyjąć pieczeń i odstawić.
Dodać marchew i cebulę na patelni i gotować, aż cebula są przezroczyste i warzywa są zmiękczone.
Dodać mąkę i wymieszać. Deglaze z winem, i dodać pieczeń z powrotem do patelni wraz z bulionu kurczaka i tymianku. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 1 godzinę 30 minut.
Wyjmij pieczeń z patelni po ugotowaniu i zmniejsz sos na 5 minut. W międzyczasie rozgrzać dużą patelnię saute na dużym ogniu, dodać pozostałą 1 łyżkę oleju, a następnie grzyby. Wrzucić do herbu w oleju i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Grzyby gotować, aż będą złote, a następnie dodać do sosu.
Śmietanę ubić do sosu. Pieczeń wieprzową pokroić w plasterki i podawać z sosem wylanym na wierzch.
Dekoruj natką pietruszki.