Pieczeń Morelowa
Pieczeń z morelami to danie główne dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 35 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 511 kalorii . Za 2,35 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka słodkich ziemniaków, skrobi kukurydzianej, rozmarynu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 66% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczeń wieprzowa w garnku z morelami , Pieczeń wieprzowa w garnku z morelami i chrzanem oraz Pieczeń w garnku błyskawicznym (pieczeń w szybkowarze) + WIDEO .
Instrukcje
Wołowinę posypać solą i pieprzem. W holenderskim piekarniku wołowinę zrumienić na oleju ze wszystkich stron.
Dodaj marchewkę, słodkie ziemniaki, seler, cebulę i rozmaryn.
Wołowinę zalać nektarem morelowym i 1 szklanką wody; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1-1/2 do 2 godzin lub do miękkości.
Usuń mięso i warzywa; trzymaj się ciepło. W małej misce połącz skrobię kukurydzianą i pozostałą wodę, aż będzie gładka; stopniowo dodawaj do soków z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Podawać do mięs i warzyw.