Pieczeń i marchew
Pieczeń i marchew jest bez glutenu i bez nabiału przepis z 12 porcjami. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 32% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To danie główne ma 590 kalorii, 56g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, sherry, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Slow Cooker Balsamic Pot Roast, Easy Balsamic Beef Pot Roast-Low Carb & Gluten Free, oraz Instant Pot Chicken Pot Pie Soup.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wołowinę przyprawiamy obficie solą i pieprzem. W dużym holenderskim piekarniku lub ciężkim naczyniu żaroodpornym na umiarkowanie wysokim ogniu, podgrzewaj olej, aż będzie gorący,ale nie będzie palił.
Dodać wołowinę i smażyć aż ciemnobrązowe i chrupiące po obu stronach, około 10 minut w sumie.
Przełóż wołowinę na duży talerz.
Wlać olej na patelni i wyrzucić.
Dodać sherry i gotować na wolnym ogniu, zeskrobując rumiane kawałki na dnie patelni, aż zmniejszy się o połowę, około 5 minut.
Wlać zredukowaną sherry do żaroodpornego miarki cieczy.
Na tej samej patelni połącz marchew, cebulę, seler, czosnek i liść laurowy.
Połóż wołowinę na wierzchu mieszanki warzywnej i wlej zredukowaną sherry.
Dodaj wystarczająco dużo bulionu z kurczaka, aby pokryć 3/4 mięsa. Przykryj i umieść na najniższym stojaku w piekarniku. Piecz do momentu, aż stanie się miękki, około 3 godzin.
Podczas pieczenia wołowiny przygotuj prażoną marchewkę i karmelizowaną cebulę. Podczas ostatniej godziny pieczenia, w dużej misce, wrzuć marchew z oliwą z oliwek, aż będzie dobrze pokryta. Doprawić obficie koszerną solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Rozprowadzić na blasze do pieczenia i przenieść do górnej półki w piekarniku. Piecz do miękkości i rumiane, około 45 minut.
Wyjąć z piekarnika, przenieść do dużej miski i ogrzać. Podczas ostatnich 30 minut pieczenia umieść ciężką 12-calową patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu, dodaj olej rzepakowy i podgrzewaj, aż będzie gorąco, ale nie będzie palenia.
Dodać cebulę i podsmażyć, stale mieszając, aż karmelizowane, około 20 do 25 minut. Doprawić do smaku solą koszerną, dodać do pieczonej marchewki w dużej misce i ogrzać.
Gdy wołowina jest delikatna, przełożyć na półmisek i namiot folią. Odtłuścić tłuszcz z płynu w garnku. Odcedź ciecz przez sito o drobnych oczkach, naciskając na ciała stałe tylną łyżką, aby wyodrębnić wszystkie soki, a następnie wyrzuć ciała stałe. Powrót płynu do garnka, ustawić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do umiarkowanego i gotuj na wolnym ogniu, bez przykrycia, aż lekko się zmniejszy, około 5 minut. Soki doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Połowę soków wlać do miski z marchewką i cebulą; wrzucić do połączenia.
Drugą połowę soków wlać do sosu. Marchew i cebulę ułożyć wokół wołowiny na półmisku i podawać od razu, z dodatkowymi sokami na boku.