Pieczenie Z Dorie: Sernik Kremowy Na Paschę-Czy Nie
Pieczenie z Dorie: kremowy sernik na Paschę - lub nie może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 16. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 340 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. 1195 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soli, jajka, okruchy krakersów graham i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pieczenie z Dorie: Gourmandise, Pieczenie Z Dorie: Kokosowe Kopuły, oraz Pieczenie z Dorie: Małe puddingi chlebowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 9-calowy springform pan-wybierz taki, który ma boki, które są 2 3/4 cala wysokości—jeśli boki są niższe, będziesz miał resztki ciasta sernika)-i owinąć dno patelni w podwójnej warstwie folii aluminiowej; umieścić patelnię na blasze do pieczenia.
W średniej misce wymieszać okruchy, cukier i sól.
Wlać roztopione masło i mieszać, aż wszystkie suche składniki będą jednolicie wilgotne. (Robię to palcami.) Włączyć składniki do maślanej springform pan i za pomocą palców poklepać równą warstwę okruchów wzdłuż dna patelni i mniej więcej w połowie boków. Nie martw się, jeśli boki nie są idealnie równe lub jeśli okruchy sięgają powyżej lub poniżej środkowego znaku po bokach—nie musi to być precyzyjna praca.
Umieść patelnię w zamrażarce podczas podgrzewania piekarnika.
Umieść regał w piekarniku, Rozgrzej piekarnik do 177° i umieść formę sprężynową na blasze do pieczenia.
Piec przez 10 minut. Odstawić skórkę do ostygnięcia na półce podczas robienia sernika.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 163°.
Umieść czajnik z wodą, aby się zagotować.
Pracując w mikserze stojącym, najlepiej wyposażonym w przystawkę łopatkową lub mikserem ręcznym w dużej misce, ubijaj serek śmietankowy ze średnią prędkością, aż stanie się miękki i zyje do kremowej części jego nazwy, około 4 minut. Po uruchomieniu miksera dodaj cukier i sól i kontynuuj ubijanie kolejnych 4 minut, aż serek będzie lekki. Beat in the vanilla.
Dodać jajka jeden po drugim, ubijając przez całą minutę po każdym dodaniu—chcesz dobrze napowietrzone ciasto. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i wymieszaj kwaśną śmietanę i / lub ciężką śmietanę.
Umieść owiniętą folią patelnię springform w patelni do pieczenia.
Dać ciasto kilka stirs z gumową szpatułką, tak, aby upewnić się, że nic nie zostało niezmieszane na dole miski, i zeskrobać ciasto do formy sprężynowej. Ciasto osiągnie Brzeg patelni. (Jeśli masz patelnię z dolnymi bokami i resztki ciasta, możesz upiec ciasto w maślanej ramekinie lub małej formie sufletowej.)
Umieść patelnię w piekarniku i wlej do pieca wystarczająco dużo wrzącej wody, aby dostać się do połowy boków patelni springform.
Piec sernik przez 1 godzinę i 30 minut, w którym to momencie wierzch będzie rumiany (i być może popękany) i mógł wzrosnąć nieco ponad krawędź patelni. Wyłącz ogrzewanie piekarnika i otwórz drzwi piekarnika drewnianą łyżką. Pozwól sernikowi rozkoszować się w kąpieli wodnej przez kolejną godzinę.
Po 1 godzinie ostrożnie wyciągnij zestaw z piekarnika, wyjmij patelnię ze sprężyny-uważaj, może być trochę gorącej wody w folii aluminiowej-zdejmij folię.
Niech sernik osiągnie temperaturę pokojową na regale chłodzącym.
Gdy ciasto jest chłodne, przykryć lekko wierzch i schłodzić ciasto przez co najmniej 4 godziny, chociaż przez noc byłoby lepiej.