Pieczenie z Dorie: Małe puddingi chlebowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pieczenia z Dorie: mały chleb Puddings spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 82 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 302 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka żółtek, jajek, pulchnych śliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczenie z Dorie: Gourmandise, Pieczenie Z Dorie: Kokosowe Kopuły, oraz Pieczenie z Dorie: łatwa tarta owocowa.
Instrukcje
Do średniej wielkości rondla wlać mleko, śmietanę i brązowy cukier. Dotknij jagody ziela angielskiego z tyłu ciężkiego noża, aby je lekko posiniaczać i dodaj jagody do garnka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Zdjąć z ognia, przykryć i stromo na 10 minut.
Wyśrodkuj stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 191°. masło osiem 6-uncjowych kubków budyniu lub ramekins.
Pokroić chleb w 1/2-calową kostkę i umieścić kawałki w misce do miksowania.
Dodaj śliwki, rzucając połączyć. Chleb i mieszankę śliwkową równomiernie podzielić między ramekiny.
Jajka, żółtka i wanilię umieścić w miarce z wylewką lub w misce do miksowania; ubić do wymieszania. Przesiąknięte mleko przecedzić do jajek, cały czas ubijając. (Odrzuć jagody ziela angielskiego.)
Do każdego ramekina wlać około 1/3 szklanki kremu. Wsypać chleb łyżką do kremu.
Dodać więcej kremu powoli, aż kubki są wypełnione.
Odstawić na 10 minut, aby chleb mógł wchłonąć krem.
Na wierzch puddingów posypać cukier granulowany.
Umieść ramekiny na dużej patelni do pieczenia. Napełnij patelnię wystarczającą ilością ciepłej wody, aby dostać się do połowy boków ramekinów.
Piec przez 20 do 25 minut, lub do noża włożonego w pobliżu środka pudding wychodzi czysty, a szczyty są dmuchane i złociste (dmuchane jest tutaj ważne).
Wyjąć puddingi do stojaka do ostygnięcia.
Porcja: można je podawać na ciepło, po schłodzeniu przez około 20 minut, w temperaturze pokojowej lub schłodzone; każdy ma swoich wielbicieli.
Przechowywanie: przykryte, puddingi będą przechowywane na noc w lodówce.