Pieczenie z Dorie: Dimply Plum Cake
Need a wegetariańska przystawka? Pieczenie z Dorie: Dimply śliwkowe ciasto może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. Mieszanka brązowego cukru, jajka, olej bez smaku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pieczenie z Dorie: pikantne ciasto na Boże Narodzenie, Pieczenie z Dorie: Gourmandise, oraz Pieczenie z Dorie: Małe puddingi chlebowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotowanie: Wyśrodkuj stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Posmaruj 8-calową kwadratową patelnię do pieczenia, odkurz wnętrze mąką, stuknij nadmiar i połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i kardamon ubić razem.
Praca z mikserem, ubić masło na średniej prędkości, aż będzie miękkie i kremowe, o 3 protokół.
Dodać cukier i ubijać przez kolejne 3 minuty, następnie dodawać jajka po kolei i ubijać przez minutę po każdym jajku. Nadal działa na średniej prędkości, ubić w oleju, skórki i wanilii-ciasto będzie wyglądać gładkie i kremowe, prawie satynowe. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj suche składniki, mieszając tylko do momentu ich włączenia.
Uruchom szpatułkę wokół miski i pod cieście, aby upewnić się, że nie ma suchych plam, a następnie zeskrobaj ciasto na patelnię i wygładź wierzch. Śliwki pokrojone bokiem ułożyć w cieście - ja zwykle robię cztery rzędy po cztery połówki śliwek każdy-potrząsając śliwkami troszeczkę tak, aby wygodnie ułożyły się w cieście.
Piec około 40 minut, lub do góry jest miodowo brązowy i dmuchane wokół śliwek i cienki nóż włożony do środka ciasta wychodzi czysty.
Przełożyć ciasto do stelaża i schłodzić przez 15 minut—w tym czasie soki śliwkowe będą z powrotem przesiąkać do ciasta—następnie posunąć nóż po bokach patelni i wyjąć ciasto. Odwróć i ostudź prawą stronę do góry.
Przechowywanie: ciasto można owinąć i przechowywać w temperaturze pokojowej do 2 dni, w tym czasie stanie się bardziej miękkie i bardziej miękkie.