Pieczenie Wafli Klonowo-Bekonowych
Pieczenie wafli Klonowo-bekonowych jest bezglutenowe poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 422 kalorie, 10g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jeśli masz pod ręką mleko, żółtka, gofry i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kanapka z gofrem boczkowo-bananowym z masłem orzechowym i syropem klonowym, Klonowy bekon babeczki kukurydziane z klonowym lukrem przyozdobione boczkiem, oraz Owocowa Gwiazda wafli z kremem klonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. lekko nasmarować 10x6-cala (1 1/2-quart) szklane naczynie do pieczenia ze skracaniem lub sprayem do gotowania.
Rozłóż kawałki gofrów równą warstwą na nieprzetworzonym arkuszu ciastek.
Piec 15 minut lub do chrupkości.
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 191°. w dużej misce, ubić żółtka, sól, mleko, śmietana do ubijania, syrop klonowy i wanilia z trzepaczką, aż dobrze połączone. Dokładnie wymieszać w kawałkach gofrów i boczku, aż będą równomiernie pokryte.
Odstawić w temperaturze pokojowej od 30 minut do 1 godziny, mieszając co 10 do 15 minut.
Wlać mieszaninę do naczynia do pieczenia; Naciśnij z tyłu łyżki. Przykryć szczelnie folią.
Piec 50 do 60 minut, usuwając folię podczas ostatnich 10 minut pieczenia, aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Umyj wierzch roztopionym masłem.
Pokroić w kwadraty; podawać na ciepło.