Pieczenie kurczaka, koziego sera i pomidorów wiśniowych
Zapiekanka z kurczaka, koziego sera i pomidorów wiśniowych to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4. Na 4,53 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 56g białka, oraz 17g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka piersi z kurczaka bez kości, ser kozi, pomidorki cherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 591 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest świetne. Frittata z pomidorów wiśniowych i koziego sera, Pieczenie pomidorów i cebuli z kozim serem, oraz Cherry Tomato Towers z kozim serem Aioli są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Poluzuj skórkę z piersi kurczaka i napełnij każdą plasterkiem koziego sera i gałązką tymianku. Umieścić w płytkim naczyniu żaroodpornym.
Pomidorki koktajlowe pokroić na połowę i rozsypać po kurczaku z kilkoma gałązkami tymianku, odrobiną oliwy z oliwek i odrobiną białego wina. Doprawić pieprzem i solą, jeśli chcesz.
Piec przez 25-30 minut, aż kurczak będzie miękki i złoty.
Podawać z szafranem z dzikim ryżem (przepis po prawej).