Pieczenie chleba: trzy ciasta splecione w jeden bochenek
Ten przepis służy 3 i kosztuje 82 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 831 kalorii, 28g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mąkę żytnią, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczenie Chleba: Kolczasty Bochenek, Wypiek Chleba: Chleb Owsiano-Pszenny, oraz Pleciony Bochenek Pizzy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Skrop łyżkę oleju do trzech oddzielnych plastikowych torebek.
Do każdego rodzaju ciasta włóż wszystkie pozostałe składniki do miski.
Wymieszać, aż dobrze połączone. Ciasto nie musi być zagniatane ani gładkie-tylko do momentu, gdy wszystko zostanie wymieszane. Możesz to zrobić w mikserze stojącym, jeśli wolisz.
Umieść każdy rodzaj ciasta we własnej torbie. Upewnij się, że ciasto jest pokryte olejem, wyciśnij powietrze z worka, zapnij górną część i umieść w lodówce na noc.Oto wskazówka. Pamiętaj, że te ciasta wzrosną, więc ułóż je tak, aby rzadziej wyskakiwały na ciebie, gdy otwierasz lodówkę rano. Na przykład układanie ich jeden na drugim jest niepewne. Umieszczenie ich obok siebie działa znacznie lepiej.
Rano wyjmij ciasto z lodówki, otwórz worki, aby uwolnić powietrze, delikatnie ugniataj ciasto, pozostając w torbie i spłaszcz je, zamknij worki i pozostaw na blacie przez godzinę. Aby jeszcze bardziej się rozgrzać, nie układaj ich jeden na drugim.
Po godzinie mąki powierzchni roboczej, Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i linii trzech arkuszy do pieczenia z pergaminem. Pierwsze ciasto wyrabiamy, krótko zagniatamy, aby dodać olej i dzielimy ciasto na trzecie. Uformuj każdą trzecią w log. Zrób to samo z drugim i trzecim doughem.
Teraz weź każdą kłodę i zwiń ją w linę o długości około 14-16 cali. Postaraj się, aby wszystkie były tej samej długości. Weź jedną kłódkę każdego rodzaju ciasta i warkocz. Najłatwiej jest to zrobić, jeśli najpierw uszczypniesz ciasta na jednym końcu, zanim zaczniesz warkocz. Nie warkocz ciasno - ciasto potrzebuje miejsca do wyrośnięcia. Ponadto, spójrz na liny i mają najładniejszą stronę skierowaną do góry, gdy warkocz.
Kiedy skończysz warkocz, uszczypnij koniec, aby uszczelnić, a następnie złóż oba końce pod ciastem.
Ułożyć ciasto na jednej z przygotowanych blach do pieczenia, ułożyć tak, aby było równe, przykryć folią i odstawić do wyrośnięcia do podwojenia, około 30 minut.
Gdy ciasto podwoi się, zdjąć folię i piec, aż ładnie rumiane, o 35 protokół.
Niech chleb ostygnie na stojaku przed krojeniem.