Pieczenie chleba: bułki klonowe i słodkie ziemniaki
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 126 kalorii. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sól, drożdże instant, ekstrakt z klonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pieczenie Chleba: Bułeczki Ze Słodkich Ziemniaków, Pieczenie Chleba: Słodkie Bułeczki, oraz Słodkie ziemniaki i pekan cynamonowe bułeczki z klonową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć drożdże, woda, i syrop klonowy i 2 szklanki mąki w misce miksera Stoiska. Wymieszać, aby połączyć i odstawić na 10 minut, aby uzyskać bąbelki.
Dodaj pozostałą mąkę chlebową, słodkie ziemniaki i ekstrakt z klonu. Zagniataj hakiem ciasta, aż uzyskasz gładkie, elastyczne ciasto.
Dodać sól i masło i kontynuować ugniatanie, aż oba zostaną włączone. Przykryj miskę folią i odstaw na bok, aż ciasto podwoi się-około godziny i 15 minut.
Mąka powierzchni roboczej, linia blachy do pieczenia z arkuszem pergaminu, i rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Ciasto rozwałkować i podzielić na 15 kawałków. Uformuj każdy z nich w kulkę i umieść na przygotowanej blasze do pieczenia. Przykryć folią i odstawić do podwojenia rozmiaru rolek, około 40 minut.
Wyjąć folię i piec w temperaturze 350 stopni, aż bułki będą ładnie rumiane, około 30 minut.
Umieścić bułki na stojaku do ostygnięcia.