Pieczarki faszerowane szpinakiem
Pieczarki faszerowane szpinakiem wymagają około 45 minut od początku do końca. Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 48 kalorii , 3 g białka i 3 g tłuszczu . Ten przepis jest na 30 osób. 74 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga bułki tartej, jajka, oliwy z oliwek i parmezanu. Kilka osób naprawdę polubiło ten przystawkę. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 74% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to Pieczarki portobello faszerowane mięsem i szpinakiem z serem kozim , Pieczarki faszerowane szpinakiem i orzechami włoskimi oraz Pieczarki portobello faszerowane bez alergenów .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
Lekko posmaruj oliwą z oliwek 30 foremek na muffiny.
Posmaruj pieczarki pozostałą oliwą z oliwek ze wszystkich stron i ułóż je w foremkach na muffiny blaszkami do góry.
Piecz pieczarki w rozgrzanym piekarniku, aż będą miękkie, około 12 minut. Podczas pieczenia pieczarek ubij jajko, sól i czosnek w misce. Wymieszaj odsączony szpinak, 1/4 szklanki parmezanu, ser gouda, ser mozzarella i bułkę tartą, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wyjmij pieczarki z piekarnika i odcedź cały zgromadzony sok. Napełnij kapelusze pieczarek mieszanką szpinakową i włóż je z powrotem do foremki na muffiny.
Posyp pieczarki pozostałą 1/4 szklanki parmezanu.
Włóż ponownie do piekarnika i piecz, aż farsz będzie gorący i złocistobrązowy, około 10 minut.