Piec szwajcarsko-migdałowy Floret
Swiss-Almond Floret Bake to wegetariański dodatek do dań lakto ovo . Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 63 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 193 kalorie , 8 g białka i 11 g tłuszczu . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga bułki tartej, mąki, pieprzu i masła. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 42% . Ten wynik jest dobry. Ciasto szwajcarsko-migdałowe – smak domu , ciasto kremowe Floret i ciasto Floret z dzikiego ryżu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu przynieś 1-cal. wody, zagotować kalafior i brokuły. Przykryj i gotuj przez 3 minuty.
W innym dużym rondlu rozpuść masło. Mieszaj mąkę, aż będzie gładka; stopniowo dodawać mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Zredukować ciepło; wymieszać z serem, dżemem, curry, solą i pieprzem. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż ser się rozpuści.
Umieścić kalafior i brokuły w natłuszczonej 1-1/2-qt. naczynie do pieczenia. Posmaruj sosem serowym.
Połącz składniki polewy; posypać sosem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 20-25 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.