Pięciopalczaste Orzeszki Pekan
Pięcio-przyprawowy Orzeszek jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 2G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Mieszanka pięciu przypraw w proszku, olej roślinny, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasteczka Z Dyni I Pekanu, Ciasto orzechowe z lukrem klonowym, oraz Easy Pumpkin Spice Pecan Fudge dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 350°. W średnim rondlu rozgrzej 4 łyżeczki do herbatolej roślinny na średnim ogniu.
Dodaj 2 łyżki stołowe plus 1 łyżeczka brązowego cukru, 4 łyżeczki wody, 1 1/2 łyżeczki pięcioramiennego proszku, 1/4 łyżeczki mielonego kminku i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnuszki; mieszać, aż cukier się rozpuści i pęcherzyki mieszaniny.
Dodać 2 szklanki połówki pekan; gotować, mieszając, aż pekan są grube, o 3 protokół.
Rozprowadzić równomiernie na arkuszu do pieczenia wyłożonym pergaminem; posypać 1/4 łyżeczki soli koszernej.
Piec, aż pachnące i chrupiące, 8 do 10 protokół. Całkowicie fajne.