Pesto łosoś i ziemniaki
Pesto łosoś i ziemniaki to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 5,18 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz jogurt, młode ziemniaki, orzechy laskowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Pesto łosoś z parmezanem Pesto Orzo, Zupa z łososia z ikrą, koperkiem i ziemniakami, oraz Pesto Łosoś.
Instrukcje
Ustaw 2-warstwowy parowiec bambusowy na patelni i dodaj wystarczającą ilość wody, aby dotrzeć do dolnej krawędzi; doprowadzić wodę do gotowania na wolnym ogniu. Lub skonfiguruj dwuwarstwowy parowiec elektryczny zgodnie z instrukcjami producenta.
Umieść ziemniaki w dolnej tacy parowca i gotować, aż tylko miękkie, o 15 protokół.
W międzyczasie w blenderze umieść Bazyl, orzechy laskowe, czosnek i 2 łyżki oliwy z oliwek. Drobno zetrzeć skórkę z połowy cytryny i wycisnąć cały sok.
Dodać 3 do 4 łyżki wody i puree. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do miski i wymieszać z jogurtem.
Po ugotowaniu ziemniaków 15 minut umieść łososia na górnej tacy parownika. Doprawić solą i pieprzem i gotować, aż łosoś będzie nieprzezroczysty, 6 do 8 protokół.
Odstawić rybę na parowiec z ognia, a ziemniaki przenieść do miski i rozbić z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek i pecorino; doprawić solą i pieprzem.
Usuń łososia i top z pesto i więcej bazylii.
Podawać z ziemniakami i cytryną.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.