Pesto Z Rukoli
Need a bezglutenowa i pierwotna przyprawa? Pesto z rukoli może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. 513 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, ząbki czosnku, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pesto Rukola: Pesto Di Rucola, Pesto Z Rukoli, oraz Pesto Z Rukoli.
Instrukcje
1 brązowy czosnek: brązowy 6 ząbki czosnku z ich skórki na patelni na średnim ogniu, aż czosnek jest lekko rumiane w miejscach, o 10 protokół.
Czosnek wyjąć z patelni, ostudzić i wyjąć Skórki.2 Toast orzechy: Toast orzechy na patelni na średnim ogniu, aż lekko brązowy, lub ciepła w kuchence mikrofalowej na dużym ogniu przez minutę lub dwie, aż pojawi się ten palony smak. W naszej kuchence mikrofalowej trwa to 2 minuty.Proces 3A w robocie kuchennym: (szybki sposób)
Połącz rukolę, sól, orzechy włoskie, prażony i surowy czosnek w robocie kuchennym. Pulsuj podczas wlewania oliwy do procesora.
Połącz orzechy, sól i czosnek w moździerzu. Z tłuczkiem, szlifować, aż będzie gładka.
Dodać ser i oliwę z oliwek, ponownie zmielić na gładką masę. Rukolę drobno posiekać i dodać do moździerza. Zmielić z innymi składnikami, aż będzie gładka.4 Dostosuj do smaku: ponieważ pesto jest tak zależne od poszczególnych składników, a siła składników zależy od pory roku lub odmiany, przetestuj je i dodaj więcej składników do smaku.
Podawać z makaronem, na świeżo upieczonych ziemniakach lub jako sos do pizzy.