Pesto z rukoli jest bezglutenowe i pierwotne przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przyprawę. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pesto Rukola: Pesto Di Rucola, Pesto Z Rukoli, oraz Pesto Z Rukoli.
Instrukcje
1
Rozłóż 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich na patelni do pieczenia; piec w piekarniku 350 na złoty kolor pod skórkami, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(sprzedawane W Alejce Mlecznej Na Rynku)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Cukierki W Czekoladzie
2
Lekko ostudzić. W robocie kuchennym lub blenderze, pracując partiami, jeśli to konieczne, połączyć 1 funt wypłukane liście rukoli (około 10 lekko zapakowanych filiżanek), prażone orzechy włoskie, 1/2 szklanki startego pecorino romano lub parmezanu, 1/4 szklanki soku z cytryny, 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 1/2 łyżeczki posiekanego czosnku i 1/4 łyżeczki soli. Silnik pulsacyjny kilka razy, aż mieszanina zacznie się łączyć. Przy włączonym silniku powoli wlewaj 1/4 szklanki więcej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia przez rurkę zasilającą lub blendera i wiruj, aż mieszanina będzie gładka.