Pesto z bulionu z makaronem, groszkiem i kurczakiem
Pesto z bulionu z makaronem, groszkiem i kurczakiem może być dokładnie tym, czego szukasz. Ten przepis daje 4 porcje po 324 kalorie , 11 g białka i 8 g tłuszczu każda. Za 1,24 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Ten przepis z Allrecipes wymaga masła, cebuli dymki, groszku i sosu pesto. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 45% , co jest solidne. Wypróbuj kluski kukurydziane, szczypiorkowe i cotija w bulionie kukurydzianym z kokosem , małże w bulionie z imbirem i trawą cytrynową oraz makaron z groszkiem i boczkiem , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Wlej bulion warzywny do rondla i doprowadź do wrzenia. Dodaj makaron i gotuj na średnio-niskim ogniu, aż będzie miękki, około 8 minut.
Odcedź makaron, a bulion zachowaj.
Rozgrzej masło na patelni na średnim ogniu i dodaj połowę cebulki dymki; smaż i mieszaj, aż cebula zacznie mięknąć, 2 do 3 minut, a następnie dodaj kawałki kurczaka w stylu wegetariańskim. Smaż, aż kawałki wegetariańskie się zrumienią, około 3 minut z każdej strony, a następnie dodaj pozostałą cebulę i zielony groszek.
Wlej 1/2 szklanki odłożonego bulionu warzywnego do patelni. Doprowadź mieszankę do wrzenia, gotuj przez 1 do 2 minut, aby ugotować groszek, i wymieszaj z makaronem i sosem pesto.
Dodaj jeszcze pół szklanki bulionu, by uzyskać kremowy sos.