Pesto Penne z fasolką szparagową i ziemniakami
Pesto Penne z fasolką szparagową i ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 707 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz fasolę, parmezan, makaron penne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Spróbuj Penne Z Pesto, Ziemniakami I Zieloną Fasolką, Penne z pesto migdałowym i fasolką szparagową, oraz Makaron Z Pesto, Ziemniakami I Fasolką Szparagową dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 3 kwarty wody do wrzenia.
Tymczasem ziemniaki obrać; pokroić w kostkę 3/4 cala. Przyciąć i wyrzucić końce z fasoli; usunąć sznurki.
Fasolę pokroić ukośnie na długości od 2 do 3 cali.
Gdy woda się zagotuje, dodajemy ziemniaki i makaron i gotujemy, od czasu do czasu mieszając, przez 8 minut.
Dodać fasolę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu i makaron i fasola są ledwo miękkie do gryźć, 4 do 6 minut dłużej.
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
Powrót mieszanki makaronu na patelnię i dodać pesto i 3/4 szklanki płynu do gotowania; delikatnie wymieszać. W razie potrzeby dodaj więcej zastrzeżonego płynu do gotowania, aby zwilżyć. Delikatnie wymieszać z solą, pieprzem i parmezanem do smaku.
Wlać do szerokiej miski lub równomiernie rozprowadzić między talerzami.