Pesto Penne Primavera
Pesto Penne Primavera wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 63 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odebrać parmezan, liście bazylii, oliwki kalamatan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest niesamowite. Spróbuj Pesto Penne Primavera, Penne Primavera z krewetkami, oraz The Pasta House Co. Penne Primavera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz bazylia, czosnek, 1/4 szklanki orzechów piniowych, 1/2 szklanki parmezanu, 1/4 szklanki oliwy z oliwek i sok z cytryny w robocie kuchennym i blend aż dobrze połączone i ma teksturę świeżego pesto; odstawić.
Doprowadzić garnek lekko osolonej wody do wrzenia. Gotować makaron we wrzącej wodzie, aż gotowane jeszcze jędrne do kęsa, o 11 protokół; odcedzić.
Makaron przełożyć do dużej miski.
Na makaron wlać 1 łyżkę oliwy z oliwek i wrzucić do płaszcza; odstawić.
Podgrzać 1 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Piecz orzeszki piniowe na patelni, aż lekko rumiane; usunąć na talerz i odstawić.
Dodaj szparagi, cukinia, oliwki Kalamata, pieczona czerwona papryka, i suszone pomidory na patelni; gotować i mieszać do gorąca, 5 do 7 protokół. Wymieszać orzeszki piniowe do mieszanki warzywnej.
Dodaj makaron i o 1/4 szklanki pesto, lub więcej do własnych upodobań, na patelni i wrzucić do połączenia.
Podawać w miseczkach posypanych startym parmezanem.