Pesto Parmezan Kurczak
Kurczak z Pesto parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 331 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz piersi z kurczaka, pesto z bazylii, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba panko, możesz podążać za tym daniem głównym z Karmelowe Jabłko Crisp jako deser. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest dobre. Spróbuj Pesto Parmezan Kurczak, Pesto parmezan kurczak i makaron, oraz Kurczak-Pesto Cavatappi z parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. Linia do pieczenia blachy z folią; spryskać sprayem do gotowania. Pomiędzy kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/2 cala.
W płytkim naczyniu wymieszać pesto i majonez. W innym płytkim naczyniu. wymieszać razem bułkę tartą i ser. Zanurz kurczaka w mieszaninie pesto, a następnie zanurz w mieszaninie panko.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Piec 15 do 20 minut, obracając jeden raz, aż sok z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (165°F) i powłoki jest złoty brąz.