Pesto Oliwkowe Smażone Ziemniaki
Pesto oliwkowe smażone ziemniaki może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 492 kalorie. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Mieszanka pietruszki, liści bazylii, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Smażone ziemniaki i pasternak z oliwą czosnkową, Grillowane żeberka Cody ' ego z oliwą z oliwek i smażonymi ziemniakami i Swe, oraz Pesto i kozi ser rozbite ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić pesto: czysty czosnek i bazylia w robocie kuchennym.
Dodać oliwki i oliwę i pulsować do gładkiej, gęstej pasty. Przełożyć do miski i wymieszać z serem.
Umieść ziemniaki w dużym garnku na piecu z obficie osoloną wodą na pokrycie. Doprowadzić prawie do wrzenia i gotować, aż łatwo Przekłute nożem, 15 do 20 minut.
Drenaż. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, naciśnij każdy z nich między rękami do około 3/4 cala. grube, ale wciąż w jednym kawałku.
Zbuduj ogień i pozwól spalić się popielat kawałki (patrz "DIY Firepit," poniżej).
Każdy ziemniak posmarować 1 czubatą łyżką. pesto i naciśnij, aby go skompaktować.
Podgrzej żeliwną patelnię, a następnie dodaj ziemniaki. Smażyć na patelni, aż chrupiące pod spodem, 5 protokół. Obróć pesto stronie w dół i niech pieczeń i chrupiące się. "Pieczenie pesto dodaje Umami do ziemniaków i ciekawego smaku."Połóż na talerzu, pesto do góry i posyp natką pietruszki.
Dodać do przodu: ziemniaki i pesto, do 2 dni, schłodzone i pokryte.
"Możesz zrobić wszystko. To trochę jak Biwakowanie w środku dnia" - mówi Michael Chiarello, szef kuchni Napa Valley. Wszystko, czego potrzebujesz, to Cegły ułożone tak, aby pasowały pod ruszt do gotowania i trochę piasku.
Rozłóż podwójną warstwę folii o dużej wytrzymałości na ziemi ("nie trawa", ostrzega Chiarello, ponieważ może się przypalić). Zrób to wystarczająco duże, aby rozciągnąć stopę poza ruszt do gotowania we wszystkich kierunkach. Zbuduj ceglany prostokąt o wysokości 3 warstw, pozostawiając kilka cegieł z górnej warstwy po przeciwnych stronach, aby zachęcić do przepływu powietrza. (Dla standardowego 21-in. okrągły ruszt Weber, prostokąt powinien być 2 cegły na 3 Cegły.) Wypełnić około cala piasku.
Rozpal ogień: umieść na środku kilka zwiniętych arkuszy gazety i umieść podpałkę w tipi wokół niej; opuść większą podpałkę, a następnie 5 do 6 małych kłód (najlepiej dębowych). Rozpal ogień. "Tipi pozwala, aby każdy kawałek płomienia przekroczył 3 lub 4 kłody", mówi Chiarello, więc ogień zaczyna się szybko. Po złapaniu kłód, dodaj kilka większych kłód do obwodu.
Pozwól im spalić się do popielatych kawałków z niskim płomieniem (1 1/2 do 2 godzin). Ponieważ jest mniej dymu i char niż gotowanie na płonącym ogniu, Chiarello mówi: "to sprawia, że twoje jedzenie smakuje o wiele czystsze, nadaje niuansowy smak i jest lepsze dla wina."
Rozpocznij gotowanie: Zachowaj kolejne Pieczenie z tyłu dołu. Gdy będzie popielaty, wrzuć go do głównego ognia, aby utrzymać ciepło.