Pesto Lasagna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Pesto Lasagnan. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 354 kalorie, 12g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka parmigiano-reggiano, ząbki czosnku, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Pesto Lasagna, Lasagne z Pesto i groszkiem, oraz Veggie Pesto Lasagne.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz składniki pół pesto w blenderze lub robocie kuchennym i proces aż równomiernie połączone, około 1 minuty.
Dodaj pozostałe składniki i proces aż równomiernie wymieszać, o 1 więcej minut. Smak i dostosować przyprawy, zgodnie z życzeniem.
Rozgrzać piekarnik do 375 stopni F i zorganizować stojak w górnej trzeciej.
W międzyczasie, alternatywnie warstwa skąpy 1/4 Puchar pesto i 1 arkusz świeżego makaronu lasagne w 8 przez 8-calowe naczynie do pieczenia, przycinanie makaronu, w razie potrzeby, aby dopasować. Powinno być około 10 do 12 warstw. Top lasagne z serem i piec, aż bąbelki wokół krawędzi i ser topi się, o 20 do 25 protokół.
Odstawić na co najmniej 20 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Casaloste Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![Casaloste Chianti Classico Riserva]()
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.