Pesto Brokułowo-Orzechowe Z Makaronem
Pesto brokułowo-orzechowe z makaronem może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 418 kalorii, 13g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ser grana padano, liście bazylii, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Linguine z Brokułowo-orzechowym Pesto, Linguine Z Pesto Z Orzechów Włoskich I Brokułów, oraz Rześki Zaklinacz: brokuły i pesto z orzechów włoskich dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozłóż orzechy na małej patelni do pieczenia i lekko tosty, o 5 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
Pulse razem 1/4 szklanki orzechów włoskich i czosnku w robocie kuchennym; dodać brokuły, bazylia, bulion, gałka muszkatołowa, płatki czerwonej papryki, Jeśli za pomocą, 3/4 łyżeczka soli i sok z cytryny, i pulse aż tylko połączone. Powoli skropić olejem przez rurkę zasilającą z uruchomionym procesorem i puree, aż utworzy się nieco masywny SOS, skrobając boki miski w razie potrzeby.
Dodać 2 łyżki sera i pulsować aż włączone.
Makaron ugotować w dużym garnku z osoloną wodą zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Makaron z pesto wrzucić do suchego garnka lub miski do mieszania, wraz z niektórych zastrzeżone gotowania płynu.
W razie potrzeby dodać pozostałą ciecz do gotowania i dodatkową sól do smaku.
Makaron przekładamy do poszczególnych miseczek i posypujemy pozostałą 1 łyżką sera. Posiekać pozostałe orzechy włoskie i rozsypać na wierzchu.
Udekorować liśćmi bazylii i podawać.