Pesche alla Nonna
Need a dairy free side dish? Pesche alla Nonna może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz maliny, sól, drobny cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 40%. Podobne przepisy to Le pesche di Prato, Pesche al vino rosso (brzoskwinie w czerwonym winie), oraz Biscotti Nonna.
Instrukcje
Połącz wodę, fasolę wanilii, sól, sok z cytryny i cukier w dużym rondlu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru.
Brzoskwinie obrać obieraczką do warzyw i pozostawić w całości.
Dodać brzoskwinie do gotującej się cieczy, przykryć i wyregulować ciepło, aby utrzymać delikatne gotowanie na wolnym ogniu. Kłusować brzoskwinie, aż będą ledwo miękkie po przekłuciu nożem, około 4 minut; będą nadal gotować, gdy ostygną.
Wyjmij je z płynu kłusowniczego łyżką szczelinową; zastąp syrop. Gdy są chłodne, podziel brzoskwinie na połowę i usuń pestki.
Odcedzić syrop, dokładnie ostudzić, a następnie zalać połówki brzoskwini. Przykryć i schłodzić brzoskwinie.
Maliny przełożyć do blendera z 1/2 szklanki syropu ze schłodzonych brzoskwiń. Zmiksować na gładką masę, następnie przecedzić przez sito o drobnych oczkach, aby usunąć nasiona. W razie potrzeby sos malinowy rozetrzeć z odrobiną syropu. Smak i dodać trochę drobnego cukru, jeśli sos wymaga słodzenia.
Aby służyć, pokroić każdą brzoskwinię na pół na 3 plastry. Zrobić basen z sosem malinowym na 6 talerzach deserowych. Połóż gałkę lodów na środku. Surround z plasterkami brzoskwini. Pokrusz ciastko amaretti na wierzchu i podawaj.