Perłowy Kuskus z jesiennymi warzywami i karmelizowaną cebulą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj perłowego kuskusu z jesiennymi warzywami i karmelizowaną cebulą. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje $3.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 740 kalorii. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, kminek, wywar warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć laski cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Karmelizowana Cebula Perłowa, Grillowane krewetki i warzywa z perłowym kuskusem, oraz Pieczony kurczak z czerwonymi winogronami, karmelizowaną cebulą perłową i sosem Port Pan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić karmelizowaną cebulę: umieścić cebulę na dużej patelni z 1/2 szklanki wody, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, pod przykryciem, aż zmięknie, o 30 protokół.
Zdjąć przykrycie i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje i cebula będzie złota. Zwiększyć ogień do średnio-wysokiej, dodać oliwę z oliwek, i gotować, mieszając, aż głęboki złoty. Tymczasem rodzynki moczyć w gorącej wodzie 15 minut; odcedzić.
Wymieszać przyprawy i miód; następnie wymieszać rodzynki i gotować, mieszając, aż orzechowy brązowy, o 5 protokół. Odstawić.
Zrób kuskus i warzywa: podziel marchew i cukinię na pół; pokrój na 1 1/2 cala. sztuk. Połowę jalapeo (seed go, jeśli chcesz mniej ciepła). Obrać i ćwierć rzepy. Skórki i pestki squasha; pokroić w 1-w. kawałki.
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżeczkę. sól, pieprz, szafran, kminek i laski cynamonu i smażyć, mieszając, 1 minutę.
Dodać bulion warzywny i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj marchew, rzepa, i jalapeo i dusić, pokryte, 15 protokół.
Dodać Kabaczek i cukinię i gotować, pod przykryciem, aż wszystkie warzywa będą miękkie, ale nie rozpadają się, o 20 protokół.
Przenieść 2 filiżanki gorącego wywaru z garnka do 4-qt. rondel.
Dodaj 1 szklankę wody i pozostałe 1/2 łyżeczki. sól. Doprowadzić do wrzenia, wymieszać z kuskusem i gotować, pod przykryciem, do miękkości, 6 do 8 minut.
Przenieść 2 szklanki wywaru z garnka do dzbana i wymieszać z harissą do smaku.
Rozłóż kuskus na talerzu, tworząc studnię w środku. Za pomocą łyżki szczelinowej ułóż warzywa, w tym laski cynamonu, w studni; wyrzuć jalapeo. Cebulę rozsypać na wierzchu i posypać kolendrą. Zwilżyć bulion kuskusem, a resztę przecedzić do drugiego dzbana.
Podawać kuskus i warzywa z dwoma zapasami (gładkim i pikantnym) na boku.
* Zakup kostek dyni pozwoli Ci zaoszczędzić trochę czasu. Poziom ciepła harissy zmienia się szalenie w zależności od marki, więc smakuj przed dodaniem.
Make ahead: do 1 dnia. Zakończyć, aby wszystkie pięć składników daniekaramelized cebuli, warzywa, kuskus, Harissa-kolce wywar, i zwykły stockand schłodzić oddzielnie. Dziesięć minut przed podaniem podgrzać w kuchence mikrofalowej i podawać zgodnie z zaleceniami.