Peruwiański Styl Piwa Może Kurczaka
Peruwiański styl piwa może kurczaka jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. 66 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Mieszanka soli, rozmarynu, octu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Peruwiańska kukurydza, pieprz i rosół, Kurczak Z Grilla W Stylu Peruwiańskim Z Zielonym Sosem, oraz Kurczak Pieczony W Stylu Peruwiańskim Z Pieczonym Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 1/2 łyżeczki soli w wodzie w dużej misce i wymieszać z sokiem z limonki. Moczyć kurczaka w mieszaninie przez 10 minut; opłukać i osuszyć kurczaka ręcznikami papierowymi. Przekłuj kurczaka widelcem, aby zrobić wiele małych dziurek.
Wymieszać ocet, kminek, oliwa z oliwek, oregano, rozmaryn, papryka, czosnek w proszku, 1 łyżeczka soli, sos sojowy, i czarny pieprz w małej misce; wymieszać w tyle piwa, aby utworzyć pastę, o 2 łyżki. Zachowaj Pozostałe piwo w puszce.
Rub przyprawy pasty całego kurczaka, pod skórą, i wewnątrz jamy; przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Rozgrzej grill na średnim ogniu; termometr grillowy powinien odczytywać 350 stopni F (175 stopni C) z zamkniętą pokrywą.
Posadź kurczaka w pozycji pionowej na częściowo wypełnionej puszce piwa i rozciągnij pałeczki perkusyjne na powierzchnię grilla, tworząc kształt statywu, aby utrzymać kurczaka.
Grill kurczaka z pokrywką zamkniętą, aż skóra będzie brązowa i chrupiąca, a natychmiastowy odczyt termometru mięsnego włożony w najgrubszą część piersi, nie dotykając kości, czyta 170 Stopni F (75 stopni C), około 1 1/2 godziny.
Odstawić kurczaka na 5 minut przed krojeniem.