Peruwiański stek i ziemniaki Stir-Fry
Jeśli 44 grosze za porcję spada w budżecie, peruwiański stek i ziemniaki Stir-Fry może być ogromny bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 3G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 35. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz sól i pieprz, mieloną kolendrę, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Stek Sezamowy Stir Fry, Kurczak z brokułami Stir-Fry, oraz Stir-Fry z wołowiną i brokułami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć oliwę z oliwek, kminek, kolendra, czosnek i obfite szczypta soli i pieprzu.
Pokroić stek na 4-calowe kawałki; pokroić steki w poprzek ziarna 1/2 cala grubości i dodać do miski wraz z cebulą.
Niech marynować przez 10 minut.
Tymczasem, na dużej patelni, ciepła 1/2 cala oleju, aż migotanie.
Dodać frytki i smażyć na dużym ogniu, aż złoty i chrupiące, o 3 protokół; odcedzić na ręcznikach papierowych.
Rozgrzej dużą patelnię, aż będzie bardzo gorąca.
Dodaj stek i cebulę wraz z marynowanych jalapeos i stir-smażyć na dużym ogniu, aż mięso i cebula są gotowane przez i lekko zwęglone, 3 do 4 protokół.
Dodaj pomidora i gotować, aż zmięknie i zaczyna char, o 1 minutę.
Dodać frytki i kolendry i flip z łopatką do połączenia.
Podawać od razu z ostrym sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Valley Merlot]()
Robert Mondavi Napa Valley Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.