Peruwiański Kurczak Z Grilla

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać peruwiański Grillowany kurczak spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 467 kalorii, 38g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.69 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka sosu sojowego, olej roślinny, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pollo a La Brasa (peruwiański Kurczak z grilla), Kurczak Z Grilla W Stylu Peruwiańskim Z Zielonym Sosem, oraz Peruwiańskie Sudado De Pescado (Peruwiański Gulasz Rybny) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sos sojowy, sok z limonki, czosnek, kminek, papryka, oregano, 1/2 łyżeczki pieprzu i olej w blenderze.
Włożyć kurczaka do dużej zamykanej torebki i dodać marynatę. Uszczelnić worek i marynować, schłodzone, 8 do 24 godzin.
Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na spodzie i pokrywie grilla. Zapal duży rozrusznik kominowy pełen węgla drzewnego (najlepiej twardego). Kiedy węgle są zapalone, wyrzuć je wzdłuż przeciwległych stron dolnego stojaka, pozostawiając przestrzeń wolną od węgli (wielkości ćwiartowanego kurczaka) w środku. Kiedy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem grillowym bezpośrednio nad węglami przez 3 do 4 sekund, węgle będą średnio gorące.
Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej wszystkie palniki na wysokim poziomie,a następnie zmniejsz ciepło do średniego.
Wyrzucić marynatę, a następnie osuszyć kurczaka. Olej grill rack, następnie grill kurczaka nad obszarem bez węgli (lub nad wyłączonym palnikiem), strona skóry w dół pierwszy, pokryte, obracając się raz, aż gotowane przez, 30 do 35 minut (dodać węgiel drzewny, aby utrzymać ciepło).
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, kurczak (ćwiartowany) można prażyć w środku piekarnika 260° w 13-przez 9-calowej patelni z 1 szklanką wody 30 minut, następnie przykryte folią i pieczone, aż rumiane i gotowane przez, o 15 minut więcej.