Pergaminowe paczki z łososiem ze szparagami
Pergaminowe paczki łososia ze szparagami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.74 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz sos sojowy, koperek, Skórka z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Owoce morza w pergaminowych opakowaniach, Łosoś W Pergaminie, oraz Filety Rybne W Pergaminie Ze Szparagami I Pomarańczą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Wymieszać majonez, musztardę, koperek, estragon, sok z cytryny, skórkę z cytryny, czosnek i sos sojowy; doprawić do smaku ostrym sosem, solą i pieprzem.
Filety z łososia posypać solą i pieprzem, następnie rozprowadzić ze wszystkich stron mieszaniną majonezu; odstawić.
Wytnij dwa kwadraty od 12 do 14 cali z rolki pergaminu. Złóż każdy kawałek na pół wzdłuż dłuższego boku i wyciąć kształt pół serca z dala od krotnie, tak jak w szkole podstawowej, aby Walentynki. Otworzyć papierowe serca i posmarować górną część każdego arkusza odrobiną oleju roślinnego i umieścić 4 szparagi na jednej stronie.
Łososia ułożyć skórką w dół, na szparagach.
Złóż papier pergaminowy na łososia (jak zamknięcie książki).
Zwiń krawędzie do wewnątrz, aby uszczelnić, pozostawiając bezpieczny pakiet.
Umieścić opakowania na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż pergamin zmieni się na złoty kolor i termometr kuchenny włożony do łososia osiągnie 125 stopni F (52 stopnie C), 6 do 10 minut.
Aby podać, umieść nieotwarte opakowania na talerzach obiadowych w towarzystwie cytrynowych klinów. Użyj nożyc kuchennych, aby otworzyć paczki przy stole, aby uwolnić aromat na chwilę przed jedzeniem!
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Antica Chardonnay (Mountain Select). Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.