Pergamin-gotowana ryba z smalcem, czosnkiem wiosennym i tymiankiem
Pergamin-gotowana ryba z smalcem, czosnkiem wiosennym i tymiankiem wymaga ok. 1 godzina od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 42g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 418 kalorii. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 17,6 zł za porcję. Sprawdza się jako drogie danie główne dla Wiosna. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka masła, oleju canolan, soli i mielonego pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 74%. Spróbuj Wiosenna Ryba W Pergaminie, Ryba imbirowo-czosnkowa w pergaminie, oraz Łosoś Śródziemnomorski Gotowany W Pergaminie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść grzyby morelowe na suchej patelni na średnim ogniu i posypać solą i czarnym pieprzem. Gotować, często mieszając, aż grzyby uwolnią sok i sok odparuje, około 5 minut.
Filety z halibuta posypać solą i czarnym pieprzem po obu stronach.
Masło rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu i gotować filety halibuta, aż złoty kolor na zewnątrz, o 2 protokół na stronę.
Wyjmij rybę z patelni i odstaw na bok.
Gotować i mieszać garlic scapes w tej samej patelni używane do gotowania ryb aż pachnące, o 1 minutę.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać pieczarki i tymianek z czosnkiem, aż do połączenia.
Złóż kawałek pergaminu na pół w poprzek. Użyj nożyczek, aby wyciąć bardzo duży kształt serca przypominający Walentynki ze złożonego papieru, tak duży, jak to możliwe. Powtórz z pozostałym pergaminem, aby uzyskać 4 duże kształty serca.
Otwórz kształty serca; umyj prawą stronę serca olejem rzepakowym.
Umieść 1/4 mieszanki grzybów morelowych w lewej (nieoczyszczonej) połowie każdego serca.
Umieścić filet halibuta na mieszaninie grzybów.
Rybę posypać solą i czarnym pieprzem.
Złóż naoliwioną prawą połowę serca nad rybą. Fold o 1/4 cala pergaminu nad, począwszy od zaokrąglonego końca, i pracy na swój sposób w dół do punktu, składane jak iść. Złóż krawędź na drugi raz, aby zamknąć ryby i grzyby w wiązce z podwójnie złożoną, uszczelnioną krawędzią.
Pozostaw około 1/4 cala dolnego punktu rozłożonego.
Użyj słomy włożonej do otwartego dna, aby wydmuchać powietrze do wiązki, sprawiając, że nadmuchuje się jak mały balon. Przekręć dno zamknięte, aby zamknąć powietrze.
Umieścić pergamin wiązki na 2 blach do pieczenia; nie pozwól wiązki dotykać siebie.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ryba nie będzie już półprzezroczysta w środku, około 15 minut.
Aby służyć, talerz każdej porcji i ostrożnie pokroić pergamin, aby odsłonić ryby, grzyby i soki. Pakiet uwolni gorącą parę po otwarciu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.