Perciatelli z sosem mięsnym i Fontiną
Need a bezglutenowe i דל פחמימות,zne danie główne? Perciatelli z sosem mięsnym i Fontina może być znakomity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 476 kalorii, 28g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pomidory w puszkach, ocet z czerwonego wina, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Spróbuj Perciatelli z Bolognese, Perciatelli z cukinią i bułką tartą, oraz Perciatelli Z Pieczonymi Pomidorami I Bakłażanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni ze stali nierdzewnej rozgrzej olej na umiarkowanym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż zacznie mięknąć, o 3 protokół.
Dodaj mieloną wołowinę i gotuj, aż mięso nie będzie już różowe, o 2 protokół. Wymieszać w winie i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 2 protokół.
Dodaj pomidory, oregano, i sól i pieprz. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować perciatelli aż tylko zrobić, o 15 protokół.
Odcedzić i wrzucić z sosem mięsnym, ocet, Fontina, parmezan, i pietruszka.
Podawać z dodatkiem parmezanu.
Rekomendacja wina: mięsność tego dania i kwasowość pomidorów sprawiają, że wino na bazie winogron Sangiovese jest idealne. Poszukaj Chianti Classico lub Rosso de Montalcino z regionu Toskanii we Włoszech.