Perciatelli z Bolognese

Perciatelli z Bolognese
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Perciatelli z Bolognese. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.84 za porcję. Jedna porcja zawiera 1899 kalorii, 91g białka, oraz 69g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 59 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 35 minut. Mieszanka soli i pieprzu, mielony stek, liście tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Perciatelli z cukinią i bułką tartą, Perciatelli Le Cirque z papryką i bakłażanem, oraz Perciatelli Z Pieczonymi Pomidorami I Bakłażanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużym żeliwnym lub holenderskim piecu zapiekanka na średnim ogniu, podgrzać trochę oliwy z oliwek, a następnie dodać pancetta, borowiki, czosnek, cebula i marchew. Powinny gotować powoli i lekko brązowy, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
W innej dużej zapiekanki na średnim ogniu, brązowy mięso powoli w oliwie z oliwek, aż będzie ładny, nawet brązowy kolor. Proces ten powinien trwać około 30 minut, a mieszaninę należy często mieszać, aby nie przyklejała się. Sól i pieprz obficie. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i saute przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Po zakończeniu, odgazować garnek z warzywami, dodając 1 szklankę czerwonego wina. Następnie dodaj warzywa i pancettę do garnka z mięsem. Następnie dodaj pozostałe czerwone wino, aby odgazować garnek. Zeskrobać wszystkie kawałki, które mogą się gromadzić i zmniejszyć o połowę, około 10 minut. Następnie dodać bulion z kurczaka, mleko, pokruszone pomidory i skórki serowe i dusić bardzo delikatnie przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Wyjąć Skórki serowe i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
6
Niech SOS usiąść i ostudzić przed użyciem; to jeszcze lepiej następnego dnia! SOS udekorować bazylią i tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
7
Zagotować 2 galony osolonej wody i dodać makaron perciatelli. Gotuj do al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
8
Odcedzić wszystko, ale 1/2 szklanki wody off makaronu i umieścić makaron bezpośrednio do garnka z sosem bolognese. Dusić przez 2 minuty, aby włączyć sos do makaronu, dodając zarezerwowaną wodę z makaronu w razie potrzeby. Na wierzchu wymieszaj mielone Pecorino Romano, rozdartą bazylię i mżawkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
BologneseBolognese
Pecorino RomanoPecorino Romano
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa

Składniki

7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.duża puszka San Marzano pokruszone pomidoryduża puszka San Marzano pokruszone pomidory1łyżka czerwony ocet winnymarchew, drobno pokrojona w kostkęmarchew, drobno pokrojona w kostkę1łodyga selera drobno pokrojona w kostkęłodyga selera drobno pokrojona w kostkę4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszone borowiki, nasączone, odsączone i posiekane drobnosuszone borowiki, nasączone, odsączone i posiekane drobno2Batoniki toffi Heathmielona świeża bazylia, Plus rozdarte liście do dekoracjimielona świeża bazylia, Plus rozdarte liście do dekoracji2Batoniki toffi Heathświeże liście tymianku, mieloneświeże liście tymianku, mielone4goździkiczosnek drobno mielonyczosnek drobno mielony4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wieprzowina mielonawieprzowina mielona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala4krewetki i żyłkiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1( bakłażany)cebula, drobno pokrojona w kostkęcebula, drobno pokrojona w kostkę1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pancetta mielonapancetta mielona9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wytrawny makaron perciatelliwytrawny makaron perciatelli2largesSkórki serowe z parmezanu lub Pecorino Romano (w sumie około 1/2 szklanki w dużych kawałkach)Skórki serowe z parmezanu lub Pecorino Romano (w sumie około 1/2 szklanki w dużych kawałkach)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielony ser Pecorino Romanomielony ser Pecorino Romano4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.stek ze spódnicą mielonąstek ze spódnicą mieloną43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn