Pepparkakor I
Need a wegetariańska przystawka? Pepparkakor mógłbym być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 83 kalorie. Ten przepis służy 48. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sodę oczyszczoną, brązowy cukier, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 52 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Pepparkakor mamy (piernikowe ciasteczka), Pepparkakor pełnoziarnisty (bezmleczny), oraz Pepparkakor (Szwedzkie Ciasteczka Imbirowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło umieścić w dużej, żaroodpornej misce. W średnim rondlu podgrzej brązowy cukier, melasę i przyprawy do wrzenia.
Dodać sodę oczyszczoną i wymieszać.
Wlej tę mieszaninę na masło i mieszaj, aż się roztopi.
Ubić jajko i wymieszać, dodać mąkę, szklankę na raz i dokładnie zmiksować. Wyłożyć na lekko posypaną mąką deskę i zagnieść 1-2 minuty. Zawinąć w woskowany papier i schłodzić do jędrności (około godziny).
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (170 Stopni C).
Rozwałkuj do grubości około 1/8 cala na lekko posypanej mąką desce i pokrój w pożądane kształty.
Umieścić na wysmarowanych blach do pieczenia i piec przez 8 - 10 minut.
Wyjąć z prześcieradła i schłodzić na stojakach; może być ozdobiony orurowanym lukrem lub czymkolwiek innym!