Pennette ze szparagami i orzeszkami piniowymi
Pennette ze szparagami i orzeszkami pinii to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako przystawka przyjazna dla budżetu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz ser asiago, orzeszki piniowe, zapakowane w olej suszone połówki pomidorów i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Szparagi Z Orzeszkami Piniowymi, Risotto Szparagowe Z Orzeszkami Pinii, oraz Linguine Ze Szparagami I Orzeszkami Piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić; umieścić w dużej misce.
Podczas gdy makaron gotuje, rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek i pieprz; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Dodaj szparagi, rosół z kurczaka i sok z cytryny; zmniejszyć ogień do średniej. Gotować 5 minut lub aż szparagi będą miękkie. Wymieszać z pomidorem i solą; gotować 1 minutę.
Do makaronu dodać mieszankę szparagów i wymieszać.
Posypać serem i orzechami.