Penne z tuńczykiem i zwiędłą Romą
Penne z Tunan i Wilted Romaine jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.56 za porcję. Jedna porcja zawiera 641 kalorii, 33g białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka kaparów, oliwa z oliwek, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiący Kurczak z więdnącą rzymską, Zwiędła Sałatka Rzymska z pieczonymi gruszkami, Taleggio i orzechami laskowymi, oraz Penne z zwiędłą rukolą, Radicchio i wędzoną mozzarellą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F za pomocą stojaka ustawionego na środkowej półce.
Odsączyć tuńczyka, rezerwując olej, około 1/3 szklanki. Jeśli nie masz 1/3 szklanki oleju z tuńczyka, dodaj wystarczająco dużo oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby uzyskać 1/3 szklanki.
Użyj rąk, aby rozerwać kromki chleba na duże kawałki i umieścić w misce robota kuchennego. Pulsuj, aż pozostaną tylko drobne okruchy, około 2 filiżanek.
Ułożyć bułkę tartą na blasze do pieczenia i wymieszać z oliwą z tuńczyka. Obficie przyprawić solą.
Piec, aż światło złoty brąz i chrupiące, 10 do 12 protokół, delikatnie podrzucając okruchy od czasu do czasu. Lekko schłodzić na stojaku chłodzącym, a następnie za pomocą rąk rozbić duże kawałki.
Tymczasem doprowadzić dużą garnek osolonej wody do wrzenia (powinien smakować jak woda morska).
Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, zrobić sos do makaronu.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej, patelni z boku na średnim ogniu.
Dodać czosnek i dużą szczyptę pokruszonych płatków czerwonej papryki. Gotować, aż czosnek zmięknie i zaczyna lekko brązowy, 2 do 3 protokół.
Dodać pomidory winogron, kapary i białe wino. Zwiększyć ogień do średnio wysokiego i gotować, aż pomidory zaczną mięknąć, a wino zmniejszy się o połowę, 4 do 6 minut.
Dodaj rzymską i odsączonego tuńczyka. Obficie przyprawić solą i gotować, aż romaine całkowicie zwiędnie i tuńczyk jest podgrzewany przez, 3 do 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Wyłącz ogrzewanie.
Makaron ugotować w osolonej wrzącej wodzie do al dente. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu, a następnie odsączyć makaron.
Wrzucić makaron z sosem tuńczykowym w dużej misce do mieszania. Użyj jak najmniej lub jak najwięcej zarezerwowanej wody do makaronu poluzować sos do smaku. W razie potrzeby doprawić solą i pokruszonymi płatkami czerwonej papryki.
Aby podać, makaron podzielić na 4 do 6 talerzy, top z tostami bułki tartej i skropić dodatkową oliwą z oliwek.