Penne z suszonymi pomidorami i rukolą
Penne z suszonymi pomidorami i rukolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 811 kalorii, 26g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka rukoli dla niemowląt, pietruszki z płaskim liściem, Penne rigate i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Spróbuj Quiche ze szpinakiem z suszonymi pomidorami, Penne z Pancettanem i suszonymi pomidorami, oraz Kurczak Penne z suszonymi pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować pancetta w oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i chrupiące, 6 do 10 protokół.
Przenieść pancetta z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia.
Wylać wszystko, ale 2 łyżki tłuszczu z patelni.
Dodać cebulę, czosnek, i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i lekko rumiane, o 8 protokół. Wymieszać śmietanę, suszone pomidory i pancetta i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, 2 do 3 protokół.
Wyjąć z ognia, następnie dodać rukolę i mieszać, aż tylko zwiędnie, około 1 minuty.
W międzyczasie gotuj penne w garnku do makaronu z dobrze osoloną wrzącą wodą, aż do al dente. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania, a następnie spuścić makaron.
Dodaj makaron i ser na patelni i wrzucić z sosem. Cienki sos z odrobiną wody do gotowania, następnie wymieszać z bazylią.