Penne z kurczakiem, grzybami i groszkiem
Penne z kurczakiem, grzybami i groszkiem to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 614 kalorii, 28g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 5,01 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz makaron penne, groszek, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Penne z grzybami, Penne ze szparagami, groszkiem, pieczarkami i śmietaną, oraz Makaron z grzybami, groszkiem i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Suszone borowiki moczyć w gorącej wodzie przez 15 minut, aż będą miękkie.
Gotuj penne zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Podczas gotowania penne, rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pory i gotować przez 2 minuty, lub do miękkości.
Dodać grzyby shiitake i gotować przez 3 minuty, aż grzyby zmiękną. Przecedzić borowiki przez sito, zastrzegając moczenie cieczy. Pokroić borowiki i dodać do patelni.
Dodaj kurczaka i estragon i gotuj 1 minutę, aż estragon będzie pachnący.
Dodaj zarezerwowany płyn do namaczania grzybów i 1 szklankę bulionu z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. W małej misce, za pomocą trzepaczki, rozpuścić skrobię kukurydzianą w pozostałej 1/4 szklanki bulionu z kurczaka i dodać do patelni z groszkiem. Dusić 2 minuty, aż osiągnie pełne wrzenia, a sos zgęstnieje. Wymieszać gotowane penne i gotować 1 minutę do ogrzania.
Zdjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.