Penne z kurczakiem, grzybami i groszkiem

Penne z kurczakiem, grzybami i groszkiem
Penne z kurczakiem, grzybami i groszkiem to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 614 kalorii, 28g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 5,01 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz makaron penne, groszek, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Penne z grzybami, Penne ze szparagami, groszkiem, pieczarkami i śmietaną, oraz Makaron z grzybami, groszkiem i boczkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Suszone borowiki moczyć w gorącej wodzie przez 15 minut, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone BorowikiSuszone Borowiki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2
Gotuj penne zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PennePenne
3
Podczas gotowania penne, rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PennePenne
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodać pory i gotować przez 2 minuty, lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
5
Dodać grzyby shiitake i gotować przez 3 minuty, aż grzyby zmiękną. Przecedzić borowiki przez sito, zastrzegając moczenie cieczy. Pokroić borowiki i dodać do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Dodaj kurczaka i estragon i gotuj 1 minutę, aż estragon będzie pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
7
Dodaj zarezerwowany płyn do namaczania grzybów i 1 szklankę bulionu z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. W małej misce, za pomocą trzepaczki, rozpuścić skrobię kukurydzianą w pozostałej 1/4 szklanki bulionu z kurczaka i dodać do patelni z groszkiem. Dusić 2 minuty, aż osiągnie pełne wrzenia, a sos zgęstnieje. Wymieszać gotowane penne i gotować 1 minutę do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Gotowane PenneGotowane Penne
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Zdjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia89
Magazyn