Penne z kremowym sosem Pesto
Penne z kremowym sosem Pesto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.67 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 466 kalorii, 15g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać pesto, cebula, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. 10 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest solidne. Podobne przepisy to Jedno-Garnkowy Kremowy Makaron Pesto Chicken Penne, Kremowe Pesto z kurczaka Penne z brokułami, oraz Kremowe Pesto Penne z warzywnymi wstążkami.
Instrukcje
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i zagotuj. Zamieszać w penne i powrócić do wrzenia. Makaron ugotować, od czasu do czasu mieszając, aż się ugotuje, ale nadal lekko jędrny, około 11 minut; odcedzić.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu i gotować i mieszać brokuły, szparagi, grzyby, cebula, czosnek, i 1/2 Puchar orzechów piniowych, aż brokuły i szparagi są miękkie, o 8 protokół. Doprawić solą do smaku.
Roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu i wymieszać z mąką i 1 łyżeczką soli, aż będzie gładkie. Powoli ubijać mleko, aż do całkowitego połączenia, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i zmniejszyć ogień do średnio-niskiego poziomu. Dusić SOS, ubijając stale, aż zgęstnieje, o 3 protokół.
Zdjąć sos z ognia i ubić w przygotowanym pesto. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
Wlać sos pesto do patelni z mieszaniną brokułów; delikatnie mieszać w makaronu penne, aż dokładnie połączone.
Posypać 1 łyżką orzeszków piniowych do podania.