Penne z klopsikami z indyka
Penne z klopsikami z indyka może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 585 kalorii, 37g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mielonego indyka, jajka, makaron penne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest świetne. Spróbuj Penne z klopsikami z indyka, Klopsiki błyskawiczne z makaronem penne, oraz Pieczone Penne z klopsikami po włosku dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, dodać bułkę tartą, jajka, mleko, 1/2 szklanki Romano, pietruszka, sól i pieprz i dobrze wymieszać.
Dodać indyka i delikatnie połączyć, uważając, aby nie przepracować mięsa. Kształt piłek golfowych.
W dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Kiedy prawie palisz, dodaj klopsiki i bez przesuwania lub obracania mięsa, pozostaw je na brązowo przez około 3 minuty. Obróć klopsiki i brązową drugą stronę. Kontynuuj gotować, aż wszystkie strony będą złociste, łącznie około 8 minut.
Dodać sos pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i pozostawić klopsiki na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyłącz ogrzewanie i trzymaj ciepło na kuchence. Uważaj, aby nie przesadzić z klopsikami, ponieważ są miękkie i delikatne.
W dużym garnku zagotuj 6 ćwiartek osolonej wody.
Dodać makaron i gotować, aż al dente, o 8 protokół.
Makaron odcedzić w durszlaku. Nie spłucz makaronu wodą, ponieważ chcesz zachować naturalne skrobie makaronu, aby sos przylgnął do penne.
Wyjąć klopsiki z sosu i umieścić w misce do serwowania.
Wlać sos pomidorowy na klopsiki, ale pozostawić około 2/3 szklanki sosu na patelni.
Umieść gotowane penne na patelni z pozostałym sosem i wrzucić dobrze.
Wlać sosowany makaron do dużej miseczki.
Podawać razem z klopsikami.
Posypać Pozostałe Romano na górze.