Grzyby na grzance
Pieczarki na tostach mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 99 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ząbka czosnku, gałka masła, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grzyby na grzance, Grzyby na grzance, oraz Grzyby Na Grzance.
Instrukcje
Pieczywo na zakwasie tostujemy, każdy kromka kroimy na pół, a następnie odstawiamy.
Rozgrzej dużą patelnię z oliwą z oliwek. Prosciutto smażyć na patelni przez około 2 min z każdej strony, aż będzie złociste i chrupiące. Rozbić na duże kawałki i odstawić na papier kuchenny.
Dodać masło do patelni, a następnie grzyby. Gotować przez 2 min, następnie dodać czosnek i crme frache. Gotować jeszcze przez 3-5 minut, aż grzyby będą miękkie i lekko osłonięte w crme frache. Wymieszać z natką pietruszki. Stos na toasty i top z prosciutto i więcej pietruszki.