Chińskie słodko-kwaśne żeberka na wynos
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Chińskich słodko-kwaśnych żeberek zapasowych na wynos. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.69 za porcję. Jedna porcja zawiera 2477 kalorii, 18g białka, oraz 264g tłuszczu. 19 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka octu chinkiang, imbir, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ocet można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chińskie Żeberka Na Wynos, Słodko-kwaśne żeberka BBQ, oraz Kolacja: słodko-kwaśne żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w woku na dużym ogniu, aż osiągnie 177°. ostrożnie osuszyć żeberka ręcznikami papierowymi, następnie dodać do oleju i smażyć na złoty kolor, około 5 minut, obracając i mieszając od czasu do czasu, gdy gotują. Za pomocą łyżki szczelinowej lub pałeczek przenieś żebra na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem. Odstawić.
Wlać wszystko, ale 3 łyżki oleju w woku. Powrót wok na średnim ogniu i rozgrzać olej do połysku.
Dodaj szalotki i imbir i smażyć aż pachnące, o 30 sekund.
Dodajemy żeberka i smażymy jeszcze minutę.
Ostrożnie dodać wystarczającą ilość wody, aby pokryć żebra co najmniej ¾ drogi, o 1 szklanka.
Dodaj sos sojowy, cukier i sól. Dusić na małym ogniu, aż żebra będą miękkie, 30 do 40 protokół. Gdy płyn się zmniejsza, obróć żebra i nałóż na nie płyn.
Gdy sos zmniejszy się do syropowej konsystencji, dodaj ocet i gotuj przez kilka minut dłużej. Wyłączyć ogień, mżawka w oleju sezamowym, jeśli jest używany, i podawać ciepłe lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Birichino Jurassic Park Vineyard stare winorośle Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Birichino Jurassic Park Winnica Stare Winorośle Chenin Blanc
2017 zawiera perfumy z miodu z kwiatu pomarańczy, masła jabłkowego, siarki i swoistego prekursora bzu, który aktywuje nie tylko układ węchowy, ale także układ limbiczny, autonomiczny układ nerwowy i inne systemy znajdujące się w bardziej odległych sektorach. Wilgotność gleby i mikroklimatu w sezonie wegetacyjnym 2017 pozostawała dość wysoka przez cały sezon wegetacyjny ze względu na ogromne deszcze z poprzedniej zimy, przyczyniając się do rozwoju skromnego, ale znaczącego wczesnego botrytis. Ostatni raz spotkaliśmy się z tymi Warunkami w 2013 roku i wyprodukowaliśmy wino podobne do tego rocznika - tuż wytrawne w stylu znanym przez Francuzów jako sec tendre-wytrawne, ale delikatne. Podobnie jak w poprzednich rocznikach, to wino fermentowało w stali nierdzewnej bez inokulacji i dojrzewało do następnej wiosny w 8 beczkach ze stali nierdzewnej i 2 neutralnych dębowych beczkach Węgierskich.