Penne z boczkiem, serem i pomidorem
Penne z boczkiem, serem i pomidorem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Ten przepis służy 7. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę, pieprz, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Penne z sosem pomidorowym, boczkiem i serem, Meat Lite: Penne z boczkiem i surowym sosem pomidorowym, oraz Penne z pomidorem i wędzonym serem.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podczas gdy makaron gotuje, umieść mąkę w małej misce i stopniowo dodawaj mleko, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanego.
Boczek ugotować w dużym rondlu na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 1 łyżeczkę kapieli na patelni; boczek pokruszyć i odstawić.
Dodaj czosnek do kapieli na patelni; smażyć 30 sekund.
Dodać mieszaninę mleka, i gotować na średnim ogniu 4 minut lub aż gruby, mieszając od czasu do czasu.
Wyjmij patelnię z ognia; dodaj Gruyre, sól i pieprz, mieszając, aż ser się rozpuści.
Połączyć makaron, sos serowy, pokruszony boczek, bazylia, szpinak, i pomidory; wrzucić.