Penne Rosa z kurczakiem w skorupkach z parmezanu
Penne Rosa z kurczakiem w skorupach z parmezanu może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 3,44 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 761 kalorii, 42g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 235 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz grzyby, pomidory, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżką wynik 93%, to danie jest super. Spróbuj Penne Rosa, Kurczak i parmezan Penne, oraz Kurczak parmezan z Penne i brokułami podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Wyłożyć blachę do pieczenia papierem pergaminowym.
Umieść 2 szklanki parmezanu w płytkiej misce.
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj penne i wróć do wrzenia. Gotuj makaron bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż makaron się ugotuje, ale nadal będzie twardy do ugryzienia, około 11 minut.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
Zanurz piersi kurczaka w ubitych białkach.
Wciśnij kurczaka do parmezanu w płytkiej misce, aby pokryć obie strony.
Delikatnie wrzuć między ręce, aby każdy ser, który nie utknął, mógł spaść.
Ułożyć kurczaka na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piecz piersi kurczaka w nagrzanym piekarniku, aż nie będzie już różowy w środku i soki uruchomić jasne, około 18 minut. Termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony w środku powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopnie C).
W międzyczasie podgrzej sos Alfredo, pokrojone w kostkę pomidory, sos pomidorowy i płatki czerwonej papryki w dużym rondlu na małym ogniu. Pozwól, aby gotować na wolnym ogniu, podczas gdy skończysz pozostałe kroki.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu; gotować i mieszać grzyby i szpinak, aż grzyby będą miękkie, około 5 minut.
Warzywa wymieszać z sosem.
Makaron penne umieścić w misce do serwowania; pokroić piersi z kurczaka i ułożyć na makaronie.
Na makaron i kurczaka polać sosem, a na wierzch posypać pozostałą 1 szklankę parmezanu.