Pekan Żurawinowy Quinoa
Pekan żurawinowy Quinoa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.15 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 253 kalorie, 6G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jeśli masz rosół z kurczaka, sok z pomarańczy, komosa ryżowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pekan Żurawinowy Quinoa, Żurawina i Brie owsiane krakersy Quinoan i Pecan (bezmięsny poniedziałek), oraz Żurawinowa Sałatka Pekan Quinoa z sosem miodowo-pomarańczowym.
Instrukcje
W małej misce wymieszać żurawinę i sok pomarańczowy; odstawić.
W rondlu 2-quart rozgrzać olej na średnim ogniu. Cebulę gotować na oleju, często mieszając, aż zmięknie.
Dodaj quinoa; gotować i mieszać 1 minutę.
Dodać bulion, skórkę pomarańczową i sól.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Przykryć; dusić 10 do 15 minut lub do momentu wchłonięcia bulionu. Puch z widelcem.
Wymieszać mieszankę żurawiny i orzechów pekan.
Zdjąć z ognia; posypać tymiankiem.
Podawać natychmiast lub przykryć i przechowywać w lodówce.