Pekan Żurawinowy Quinoa
Pekan żurawinowy Quinoan jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, skórkę pomarańczową, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Żurawina i Brie owsiane krakersy Quinoan i Pecan (bezmięsny poniedziałek), Żurawinowa Sałatka Pekan Quinoa z sosem miodowo-pomarańczowym, oraz Pekan Jabłkowy Quinoa.
Instrukcje
W małej misce wymieszać żurawinę i sok pomarańczowy; odstawić.
W rondlu 2-quart rozgrzać olej na średnim ogniu. Cebulę gotować na oleju, często mieszając, aż zmięknie.
Dodaj quinoa; gotować i mieszać 1 minutę.
Dodać bulion, skórkę pomarańczową i sól.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Przykryć; dusić 10 do 15 minut lub do momentu wchłonięcia bulionu. Puch z widelcem.
Wymieszać mieszankę żurawiny i orzechów pekan.
Zdjąć z ognia; posypać tymiankiem.
Podawać natychmiast lub przykryć i przechowywać w lodówce.