Peaches n ' Cream Mousse Pie
Peaches N ' Cream Mousse Pie może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 53 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Mieszanka wody, śmietany, brzoskwinie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 159 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną, Grillowane brzoskwinie + brzoskwinie i lody, oraz Ciasto z truskawkami i śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika na niższą pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 218°. gdy piekarnik jest gotowy, ułóż schłodzoną skorupę ciasta folią lub pergaminem i napełnij ciężarami (do tego ponownie używam suszonej fasoli) i piecz na najniższym stojaku piekarnika przez 15 minut.
Usuń wagi i liniowej, włączyć ciasto, i piec, aż dno skorupy jest złoty kolor, o 10 protokół.
Wyjąć skorupę ciasta z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Umieść zimną wodę w małej misce i posyp żelatynę powoli na wierzch. Mieszaj, aby upewnić się, że żelatyna jest w pełni nawodniona i nie ma grudek. Odstawić do kwitnienia.
W średnim rondlu połącz brzoskwinie (w tym sok z rozmrożenia) z cukrem i wymieszaj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Doprowadzić brzoskwinie na wolnym ogniu i pozwolić im kontynuować gotowanie, aż będą one przetargu widłowego, o 20 protokół.
Dodać mieszaninę żelatyny i gotować, mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia, o 1 minutę.
Zawartość garnka wlać do blendera i zmiksować do uzyskania całkowitej gładkości, około 1 minuty. Nacisnąć puree przez sitko o drobnej siatce i wyrzucić ciała stałe. Odstawić puree na bok i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej lub schłodzić nad łaźnią lodową, ubijając, gdy stygnie, aby zapobiec tworzeniu się żelatyny.
Gdy puree osiągnie temperaturę pokojową, wymieszaj jedną czwartą bitej śmietany do puree, aby go rozjaśnić.
Dodać wszystkie, ale 2 uncje pozostałej bitej śmietany (rezerwy resztę do dekoracji) i złożyć go do mieszanki puree.
Wlać mus do ostudzonej skorupki ciasta. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, aby umożliwić żelatynę do skonfigurowania. Pozostałą bitą śmietanę wyłożyć na wierzch tuż przed podaniem.