PDT ' s Winter Wassail
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 89 kalorii. Ten przepis służy 12. Jeśli 54 grosze za porcję spada twój budżet, zima PDT Wassail może być wybitny jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis do wypróbowania. Mieszanka soku pomarańczowego z 6 pomarańczy, mielona gałka muszkatołowa, laski cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 48 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Zima. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Wassail, Wassail, oraz Herbata Wassail dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cydr, sok pomarańczowy, sok z cytryny, goździki, laski cynamonu, imbir i gałkę muszkatołową w dużym rondlu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać delikatne gotowanie. Gotować przez 45 minut. Odcedź do zamykanego pojemnika i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Dodać armagnac, zamknąć pojemnik i przechowywać w lodówce, aż całkowicie ostygnie. Wassail można przechowywać w lodówce do 5 dni.
Do koktajlu: ciepłe 4 uncje (1/2 szklanki) przygotowanego Wasail w małym rondlu na małym ogniu lub w filiżance w kuchence mikrofalowej. Rozgrzej kubek napełniając wrzącą wodą i odstawiając na 1 minutę. Pusty kubek.
Połącz Armagnac, Szwedzki Punsch i ziele angielskie dram w kubku. Top z ciepłym wassail.
Udekorować laską cynamonu i podawać.