Pavlova z twarogiem cytrynowym i świeżymi jagodami

Pavlova z twarogiem cytrynowym i świeżymi jagodami
Pavlova z twarogiem cytrynowym i świeżymi jagodami może być właśnie deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 193 kalorie, 3G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 92 centów za porcję. Mieszanka skórki cytrynowej, skrobi kukurydzianej, białek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pavlova Z Twarogiem Cytrynowym I Jagodami, Pavlova z twarogiem cytrynowym i jagodami, oraz Lemon Curd Trifle ze świeżymi jagodami.

Instrukcje

1
Dla Lemon curd: napełnij średni rondel z 1 do 2 cali wody i doprowadzić go na wolnym ogniu na dużym ogniu; zmniejszyć ogień do niskiej i utrzymać wodę na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem masła w dużej żaroodpornej misce i ubijaj, aby połączyć. Ustaw miskę nad, ale nie dotykając, gotującej się wody i ubijaj stale, aż żółtka zgęstnieją, a mieszanina tworzy wstążki po podniesieniu trzepaczki z miski, około 7 do 10 minut. (Upewnij się, że woda nie gotuje się, okresowo wyjmując miskę z rondla za pomocą uchwytu do garnka lub suchego ręcznika. Jeśli woda się zagotuje, zmniejsz ciepło, aby jajka nie zsiadły.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uchwyt Do GarnkaUchwyt Do Garnka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Rozgrzej piekarnik do 121° i ułóż stojak na środku. Używając 9-calowej okrągłej patelni do ciasta, narysuj okrąg na kawałku pergaminu długopisem lub markerem. Odwróć Papier i umieść go na blasze do pieczenia( narysowane koło powinno być widoczne); odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
Białka i sól umieścić w bardzo czystej, suchej misce miksera stojącego wyposażonego w czystą, suchą nasadkę do ubijania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Trzepaczka na średniej prędkości, aż białka zaczną rozjaśniać kolor i pozostały tylko małe pęcherzyki, około 2 minut. Zwiększyć prędkość do wysokiej i bardzo powoli dodawać cukier w cienkim, ciągłym strumieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ubijać do uzyskania jędrnych, błyszczących szczytów, przypominających marshmallow crème (jest to beza), około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wyjąć miskę z miksera i przesiać skrobię kukurydzianą przez sitko o drobnych oczkach do bezy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Skropić octem i wanilią i złożyć je w bezę gumową szpatułką, aż nie pozostaną smugi wanilii, uważając, aby nie spuścić powietrza z białek. Używając gumowej szpatułki, ułóż bezę w środku okręgu narysowanego na pergaminie i wygładź ją na krawędziach koła, tworząc szorstki, równomierny dysk o wysokości około 1 cala. (Jeśli pergamin przesuwa się podczas rozkładania bezy, zważyć dwa przeciwległe rogi z małych, ciężkich przedmiotów, takich jak puszki. Upewnij się, aby usunąć je przed pieczeniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
7
Piec, aż beza będzie jędrna w dotyku, ale lekko miękka w środku, około 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Umieść śmietanę, cukier i wanilię w czystej misce miksera stojącego wyposażonego w nasadkę do ubijania. Beat na średniej prędkości, aż miękkie szczyty tworzą, około 1 1/2 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wyjmij miskę i za pomocą gumowej szpatułki złóż schłodzony twarog cytrynowy do bitej śmietany, pozostawiając duże smugi twarogu i bitej śmietany. Ułóż mieszaninę na środku upieczonej bezy i rozprowadź ją na brzegach. Top ze świeżymi jagodami i podawać pavlova natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
JagodyJagody
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn